Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهر > محیط زیست ایران - همشهری آنلاین:
مدیر کل مرکز امور جوی و اقیانوسی سازمان هواشناسی کاهش تراز دریای خزر و رسوب‌گذاری را مهم‌ترین عوامل خشکی خلیج گرگان دانست و گفت: اگر لایروبی خلیج گرگان انجام نشود؛ خیلی طول نمی‌کشد که این منطقه به طور کامل خشک شود.

به گزارش ايسنا، بهزاد لایقی با اشاره به روند کاهش تراز دریای خزر از سال ۷۴ تاکنون، اظهار کرد: در این بازه زمانی در برخی مواقع شاهد افزایش تراز دریای خزر بودیم اما تراز این دریاچه در کل روند کاهشی داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این که کم‌ترین تراز دریای خزر در سال ۱۳۵۷ ثبت شده است، گفت: در شرایط حاضر تنها یک متر مانده تا به کم‌ترین ترازی که در ۵۰ سال گذشته تجربه کردیم؛ برسیم و اگر به آن عدد برسیم ممکن است حتی بنادر حاشیه دریای خزر دچار مشکل شوند.

مدیر کل مرکز امور جوی و اقیانوسی سازمان هواشناسی در مورد دلایل خشکی خلیج گرگان و تالاب میانکاله اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین عوامل در وضعیت کم‌آبی خلیج گرگان، کاهش تراز آبی دریای خزر است که به طور طبیعی اتفاق می‌افتد و خیلی امکان مقابله با آن وجود ندارد البته یک موافقت‌نامه همکاری با کشورهای حاشیه خزر منعقد کرده‌ایم که به امضای وزرا و روسای جمهور و مجالس پنج کشور حاشیه خزر رسیده است. اصلی‌ترین کار این مجموعه پایش و پیش‌بینی نوسانات آب دریای خزر است.

آورد رسوبی از رودخانه‌های محلی عامل مهم در خشکی خلیج گرگان

لایقی همچنین با بیان این که عامل مهم دیگر در خشکی و کم‌آبی خلیج گرگان، آورد رسوبی از رودخانه‌های اطراف این خلیج است، تصریح کرد: رسوبات رودخانه‌های محلی وارد خلیج گرگان شده و این خلیج را دچار مشکل کرده است که همین وضعیت برای بندر انزلی نیز وجود دارد چون نقطه ورود رودخانه‌های محلی به دریا هستند؛ با چنین مشکلی مواجه می‌شوند.

این نماینده سازمان هواشناسی در کمیته ملی احیای خلیج گرگان و تالاب میانکاله تاکید کرد: اگر رسوب‌های شکل گرفته در خلیج گرگان، لایروبی نشود به تدریج باعث کم‌عمقی و در نهایت از بین رفتن خلیج می‌شود.

وی در مورد مخالفت‌ سازمان حفاظت محیط زیست با لایروبی خلیج گرگان گفت: بعد از لایروبی، رسوب‌ها نباید در هر نقطه‌ای از دریا تخلیه شوند، واضح است که اگر رسوبات در عمق ۲۰ یا ۳۰ متری دریا تخلیه شود؛ مشکلی جابه‌جایی مجدد رسوبات پیش نمی‌آید و این موضوع به نحوه عملیات لایروبی برمی‌گردد.

تخریب جنگل‌ها رسوبات خلیج گرگان را تشدید کرده است

مدیر کل مرکز امور جوی و اقیانوسی سازمان هواشناسی با تاکید بر این که رسوبات خلیج گرگان بیش از حد معمول افزایش یافته است، اظهار کرد: آنچه باعث تشدید رسوب‌گذاری‌ها شده؛ تخریب جنگل‌های بالادست خلیج گرگان است چرا که با وقوع بارش و طغیان رودخانه‌ها رسوب بیش از حد معمول وارد رودخانه‌ها و خلیج گرگان شده است.

لایقی با بیان این که در شرایط حاضر دو راهکار برای مقابله با خشکی خلیج گرگان داریم، گفت: اول این که در عرصه‌های بالاتر از خلیج و رودخانه‌ها حفاظت کافی صورت گیرد و از تخریب دامنه کوه‌ها و جنگل‌ها جلوگیری شود. راهکار دوم لایروبی رودخانه‌ها و خلیج گرگان است که حتما باید انجام شود.

وی تاکید کرد: آورد رسوبی از رودخانه‌ها موضوعی است که حتما باید به آن پرداخته شود و لایروبی اقدامی است که می‌توان برای برداشت این رسوبات انجام داد و این کار در نقاط مختلف جهان انجام می‌شود.

این اظهارات مدیر کل مرکز امور جوی و اقیانوسی سازمان هواشناسی در شرایطی مطرح می‌شود که سازمان محیط زیست بارها اعلام کرده که لایروبی باعث احیای خلیج گرکان و تالاب میانکاله نمی‌شود. شهرام فداکار- مدیرکل دفتر سواحل و تالاب‌های ساحلی سازمان حفاظت محیط زیست - نیز در مورد لایروبی خلیج گرگان گفته بود: اگر هدف از لایروبی، رساندن آب به خلیج گرگان است، هیچ اتفاق مثبتی در وضعیت خلیج در نتیجه لایروبی رخ نمی‌دهد و تراز خلیج با لایروبی بالا نمی‌آید. به همین علت کمیته تخصصی معتقد است که لایروبی هیچ فایده‌ای ندارد و صرفا عمق کانال دسترسی دریای خزر به خلیج گرگان عمیق‌تر می‌شود و قایق‌ها می‌توانند راحت‌تر تردد کنند.

در همین زمینه: وضعیت خلیج گرگان و تالاب میانکاله عملیات اجرایی لایروبی خلیج گرگان هرچه سریع‌تر آغاز شود ارائه آخرین اقدامات و راهکارهای علمی و عملی نجات خلیج گرگان و تالاب میانکاله کانال‌های انتقال آب خلیج گرگان مسدود شده است بحران خلیج گرگان به سایر استان‌ها آسیب خواهد زد رسانه‌ها در خصوص نجات خلیج گرگان فعال‌تر عمل کنند من خلیج گرگانم، نجاتم دهید بحران در تالاب میانکاله و خلیج گرگان احیاء خلیج گرگان و تالاب میانکاله، اولویت سازمان محیط زیست لایروبی، تنها راهکار نجات خلیج گرگان

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۳۳۰۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لایروبی ۱۴۰ کیلومتر از کانال شبکه آبیاری مغان

سید عباس مینایی در بازدید از کانال‌های شبکه بهره برداری آب مغان اظهار کرد: در سال جدید عملیات لایروبی زهکشی باکس یک به طول ۱۶ کیلومتر با بر آورد هزینه تقریبی ۱۵۰ میلیارد ریال شروع شده و در حال اجرا است.

او افزود: با توجه به مشکلاتی که ممکن بود در برداشت آب و هدایت آب به کانال مغان داشته باشیم، شرکت بهره برداری و زهکشی مغان فرآیند رسوب برداری را آغاز کرد.

مدیر امور منابع آب مغان همچنین به اقداماتی نظیر جاده سازی و شن ریزی (جاده سرویس) به طول ۳۳ کیلومتر، گریدر زنی به طول ۲۵ کیلومتر و عملیات خاکی از قبیل کانال انحرافی رگلاتور ۲، زهکش زیرزمینی پمپاژ ۳، کالورت ۱۵ کیلومتر ۱۹ به مساحت ۳۸۰ هزار متر مکعب اشاره کرد و گفت: برنامه‌ها و طرح‌های در دست اجرا با هدف اصلاح شبکه و در راستای رضایت‌مندی بهره‌برداران و کشاورزان اجرا می‌شود.

مینایی با اشاره به کمبود آب در منطقه مغان تصریح کرد: از کشاورزان درخواست داریم که در راستای بهبود وضعیت توزیع و تحویل آب نهایت همکاری و همیاری را با عوامل شبکه داشته باشند.

او خاطرنشان کرد: امیدواریم امسال تنش آبی سال‌های قبل تکرار نشود و تمام توان خود را به کار خواهیم بست تا آبیاری را به نفع زارعین مدیریت کنیم.

مدیر امور منابع آب مغان با اشاره به همکاری تنگاتنگ امور منابع آب مغان با سایر دستگاه‌های متولی، بیان کرد: در راستای رعایت الگوی کشت و جلوگیری از کشت محصولات پرآب بر، هرگونه قرارداد آبیاری و توزیع آب به زارعین منوط به معرفی‌نامه کتبی جهادکشاورزی با درج عنوان نوع کشت است.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • آتش نشانان ناجی جوان٣٣ساله کوهنورد
  • مسدود شدن ۴۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در سطح کرمانشاه
  • تصاویر| خلیج گرگان؛ گلستان
  • ۴۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در کرمانشاه پر شد
  • تداوم پایداری جوی در آبادان و خرمشهر
  • لایروبی ۱۴۰ کیلومتر از کانال شبکه آبیاری مغان
  • لایروبی ۳۰ کیلومتر از رودخانه‌های کرمانشاه
  • یک میلیون و ۵۰۰ هزار شاخه گل رز در خراسان جنوبی تولید شد
  • تولید یک میلیون و ۵۰۰ هزار شاخه گل رز در خراسان جنوبی
  • تداوم آفتاب بر گستره آبادان و خرمشهر